GÜNLÜK HADİSLER BLOĞUM

RABBİM! OKUMAYI ANLAMAYI AMEL ETMEYİ NASİP EYLE AMİN! (SADİYKA)

23 Ağustos 2005

Ebu Hureyre (r.a.) şöyle anlatıyor:

Hz. Peygamber (s.a.v) bir gün insanların arasında oturuyordu. O sırada ona bir zat geldi ve:"Ey Allah'ın Resulu! İman nedir?" dedi. "Allah'a, meleklerine, kitaplarına, Allah'a kavuşmaya peygamberlerine inanman va keza son dirilmeye iman etmendir" buyurdu.

İslâm nedir? dedi. "İslâm, Allah'a kulluk etmen ve ona hiç bir şeyi ortak koşmaman, Farz namazı dosdoğru kılman, farz kılınmış olan zekâtı vermen ve Ramazanda oruç tutmandır"buyurdu.

Ey Allah'ın Resulü! İhsan nedir? dedi
"Allah'a onu görürcesine ibadet etmendir. Her ne kadar onu görmüyorsanda o seni muhakkak görür" buyurdu.

Ey Allah'ın Rasulü kıyamet ne zaman dır?dedi . (cevaben Efendimiz)Buyurdu ki:

"Bu konuda sorulan sorandan daha çok bilgiye sahip deyildir. Fakat onun alametlerini sana haber vereyim:
Cariyenin efendisini doğurması, onun alâmetlerindendir.Yalın ayak ve cıplak kimseler, insanların idarecileri oldukları zaman, işte buda onun alâmetlerindendir. koyun çobanları yüksek bina kurmakla bir birleriyle yarışa başladıkları zaman, işte bu da onun alâmetlerindendir. (kıyametin vakti) Allah dan başka kimsenin bilemiyeceği beş şeye dahil dir."Bundan sonra Peygamber:kıyamet vakti hakkındaki bilgi ancak Allah'ın katındadır. Yağmuru o yağdırır, rah
imlerde olanı o bilir.Hiç şüphesiz Allah herşeyi bilendir, herşeyden haberdardır ayetini okudu.

ebu Hureyre (r.a) buyurdularki: sonra o şahıs dönüp gitti. Arkasından Allah Rasulü o adamı bana getiriniz " diye emretdi. bunun üzerine sahabiler onu getirmek için aramaya başladılar, fakat birşey göremediler. Bunun üzerine Allah Rasulü (s.a.v)

"işte o, cebrail'dir. insanlara dinlerini öğretmekiçin gelmiştir"buyurdu.


sahih-i MÜSLİM

1 Comments:

At 23/8/05 11:26, Anonymous Adsız said...

Sadiyka, seni gayretinden dolayı tebrik ediyorum. İnşallah bu hizmetin bir sadakayı-cariy hükmündedir. Rabbim yazdığın hadisleri kendi hayatında yaşamayı ve çevrendede yaşatmayı nasip etsin. Hadislerin orjinal kaynaklardan ve eksiksiz olarak aktaracağını ve bunun sorumluluğunun ne kadar ağır olduğun hissettiğini ümit ediyorum.

Allah'u teala hz.leri yar ve yardımcın olsun.

-- S.

 

Yorum Gönder

<< Home